top of page
Search
  • Barnabás Benyovszky

Kérdezz felelek: Dr. Veszelszki Ágnessel a kurzus megálmodójával.

Updated: Dec 10, 2020


Dr. Veszelszki Ágnessel készítettünk interjút, a Hatékony tárgyalási technikák kurzus újraálmodójával. Fogadjátok sok-sok szeretettel!


-Hogyan látja a hallgatók hozzáállását, aktivitását a projekttel kapcsolatban? A könyv kiadása vagy a tantárgy teljesítése lebeg célként a szemük előtt?


-Az első a hallgatóknak természetesen a kurzus feladatainak a teljesítése. De mindeközben a hallgatóim (akár észrevétlenül is) olyan ismeretekkel és készségekkel gyarapodnak, mint a mátrixszervezetben és projektmunkában való hatékony együttműködés, tárgyalási technikák és stílusok megismerése, konfliktuskezelés, kiadványszerkesztés, márkázás és márkakommunikáció. A kurzus tematikájának és munkamódszerének összeállításakor gyakorlati, a marketing, a kommunikáció és a média területén dolgozó szakemberekkel is konzultáltam: hangsúlyozták azt, hogy a kurzus mindezek és az elvégzett munkafázisok prezentációja által tényleg a valódi munka világára készít fel.


-A hallgatók szabadon választhattak, melyik csoportban szeretnének hozzájárulni a kiadvány létrehozásához. Hogy látja – hatékonyságuk és dinamikájuk alapján – megfelelően álltak össze a csapatok?


- A heti státuszmegbeszéléseken prezentált eredmények alapján igen. De ezen az egyértelmű válaszon még a félév végi értékelésekkel finomítani fogunk a multivilágból ismert HR-módszerrel: a 360 fokos értékelés alapján kapnak majd a hallgatók visszajelzést a munkájukra.


-A kiadványon nagyjából 40 hallgató dolgozik. Előfordult már, hogy ilyen létszámmal dolgozott egy könyv létrehozásán?


-Igen, a könyvszerkesztésben bő húszéves tapasztalattal rendelkezem: az első könyvem 1998-ban jelent meg, ez idő alatt a hat saját könyvem megírása mellett 15 könyvet szerkesztettem (mint például a Netszótár, A világhálóba keveredett ember, Borkommunikáció), és egy akadémiai folyóirat szerkesztőjeként folyamatosan végzem ezt a tevékenységet. A szerkesztett könyvek esetében mindig nagy létszámú, némely esetben nemzetközi szerzői gárdával dolgoztam együtt, egyfajta könyves projektmenedzserként.


-Ha volt már hasonló alkalom, milyen különbségek mutatkoznak meg az/azok a projekt(ek) és a jelenlegi között?


-A korábbi projektekben a téma szakértői írtak a témákról, itt hallgatók tanulják a feladatok révén a hatékony szakirodalmi tájékozódást és összefoglalások elkészítését.


-Elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben akár kereskedelemben kapható termék legyen a projekt eredménye, esetleg szakirodalomnak felhasználható kiadvány legyen?


-Szakmai lektorálás után akár ez is megtörténhet. A cél azonban elsősorban a Térjünk a tárgy(alás)ra! esetében nem ez: a lényeg a kész produktumhoz elvezető út, a hatékony tárgyalási technikák elsajátítása révén.

14 views0 comments
bottom of page